2012. február 25., szombat

Picassó öreg gitáros -

Gyerekkatona voltam Afrikában, amíg - Ishmael Beah - Jelenlegi ára: 1 890 Ft
Egyszer olvasott könyv.
Gyerekkatona voltam Afrikában, amíg ti játszottatok - Ishmael Beah
dokumentumregény
Oldalszám : 262
Tömeg [g] : 340
Eredeti ár: 2980 Ft
A mai háborúkat idegileg szétroncsolt, AK-47-esekkel felszerelkezett kábítószerfüggő gyerekekkel vívják. Világszerte háromszázezerre teszik a gyerekkatonák számát. Ishmael Beah egy volt közülük. Megélte a poklot, és túl is élte azt.
Tizenkét évesen a lázadók elől hosszú hónapokig menekült az erőszaktól a felismerhetetlenségig torzult vidékeken. Tizenhárom évesen a kormányhadsereg besorozta, és az egyébként finomlelkületű Ishmael rájött, hogy képes akár gyilkolni is. Tizenhat évesen az UNICEF eltávolította a harcoktól, és megtanulta, hogyan bocsásson meg önmagának, hogyan viselkedjen újra emberként, és végül, hogyan kezdjen új életet. Ez a különleges és megigéző beszámoló egy őszinte irodalmi alkotás, amely immár a világ húsz nyelvén több millió olvasóhoz jutott el.
A szerzőről: Ishmael Beah 1980-ban Sierra Leonéban született. 1998-ban költözött az Egyesült Államokba, ahol középiskolai tanulmányai utolsó két évét az ENSZ, New York-i Nemzetközi Iskolájában végezte. 2004-ben szerzett diplomát az Oberlin Főiskolán. Tagja a Human Rights Watch Gyermekjogi Részleg Tanácsadói Bizottságának, és a háború kiskorú elszenvedőiről tartott előadásaival rendszeresen részt vesz nemzetközi konferenciákon. Jelenleg New Yorkban él.



Jelenlegi ára: 1 890 Ft

Az aukció vége: 2012-02-24 03:42
. Gyerekkatona voltam Afrikában, amíg - Ishmael Beah - Jelenlegi ára: 1 890 Ft

Fontos